Ahmet Kamil Erciyas

KURUCU BAŞKAN

1948 yılında İstanbul’da terzi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. 1971 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

1972-1977 yılları arasında Mannesmann – Sümerbank Pipe Co.’da Kalite Kontrol Şefi ve Ürün Müdürü olarak çalıştı.

1977 yılında Beldesan A.Ş.’ye (Bisiklet) Üretim Müdürü olarak atandı. Ertesi yıl 1978 yılında Kalibre Boru A.Ş’yi (Yüksek Hassas Boru) kurucu üye olarak kurdu.

1989 yılında diğer tüm Erciyas Holding şirketlerinin ana şirketi olan Erciyas Endüstri’yi kurdu, ertesi yıl Erciyas Çelik Boru ve Erciyas Boru Dış Ticaretini kurdu. Halen Erciyas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanıdır.

ÇEBİD (Türkiye Çelik Boru Sanayicileri Derneği) ve Karaköy Rotary Kulübü Başkanı olarak görev yapmaktadır. İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği Genel Sekreterliği), TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği), ÇİB (Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği), İstanbul Yelken Kulübü ve TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) üyesi olduğu derneklerden sadece birkaçıdır. Ayrıca AGÜ’nün (Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri) kurucu üyelerindendir.

Ahmet Kamil Erciyas evli ve iki çocuk babasıdır.

keyboard_arrow_up